Baby- og småbarn

Kongsvinger svømmeklubb tilbyr kurs i baby- og småbarnsvømming. Vi har fokus på gjøre barna trygge og selvberget i vannet gjennom lek og moro i trygge omgivelser.

Kursavgiften gjelder bruk av avskjermet del av terapibassenget med instruktør. Prisen inkluderer inngang for en voksen, ett barn og en badebleie. I henhold til reglene fra Kongsbadet skal bleiebarn alltid ha på seg badebleie når de er i bassenget. Medlemskontingent kr 100 kommer i tillegg for de som ikke er medlem. Kontingenten gjelder hele året og inkluderer forsikring gjennom Norges Svømmeforbund. Merk at du betaler for kurset ved påmelding.

Gi besked om du har barn med spesielle behov, så vi kan tilrettelegge for det.

Forskning viser at den stimulerende effekten av svømmeopplæring for baby- og småbarn i barnas eget tempo har potensial til å øke intelligens, konsentrasjon, oppmerksomhet og oppfattning hos barna. En forbedring av sosial, følelsesmessig og fysisk utvikling er også påvist. Dette krever naturligvis tid, tålmodighet og repetisjon. Det er aldri for sent å begynne for å nyte godt av fordelene fra baby- og småbarnsvømming. Les mer på babysvimming.com.

Husk at dere må være klare til å gå i vannet når kurset begynner, så kom i god tid. Du vil se kurstidspunkt når du melder deg på via tryggivann.no. Avtal med instruktøren hvis dere skal være flere enn én person som følger babyen. Husk at hvert barn må ha følge av en voksen, så har dere f.eks. tvillinger må det være med to voksne.


Babysvømming er en vannaktivitet for barn der foreldre deltar aktivt i bassenget. Aktiviteten er en lekeaktivitet som vektlegger den nære kontakten mellom foreldre og det nye familiemedlemmet. Under babysvømming har foreldrene selv ansvaret for sitt barn. Du kan lese mer om babysvømming hos Norges svømmeforbund.

Småbarnsvømming skal først og fremst være en aktivitet som foregår på barnas premisser. Målet er at barna blir trygge i vannet. Vi leker inn dykking, hopp, stup, ”svømming” og elementær selvberging. Kurset bygger videre på babysvømming, men det er ingen forutsetning at du tidligere har deltatt på babysvømming eller har vært i svømmehallen på egen hånd.

For eldre barn anbefaler vi våre begynnerkurs. Av sikkerhetshensyn kan vi dessverre ikke tilby kurs til babyer som er yngre enn åtte uker og/eller veier mindre enn 4 kg ved kursstart.

Praktisk informasjon

  • Merk! Når barnet har øvre luftveisinfeksjoner, feber, diaré, eller øyekatarr kan det ikke delta på kurset. Det er ubehagelig for barnet, og øyekatarr er smittsomt.
  • Babyene skal ikke ha på bleier i vannet, men T-bleie bukse eller babyswim bukse. Hovedpoenget er at buksen sitter tett rundt lårene, slik at hvis noe skjer i vannet, klarer dere å komme dere opp, uten at noe kommer i vannet, og gå for å vaske stumpen. En slik bleie er inkludert i inngangsprisen.
  • Hvis inngangsdørene ned trappen er stengt må du bruke inngangen på oversiden ut mot byparken.
  • Det er lurt å ha med 20 kroner til nøkkelring (depositum som betales tilbake).
  • Barnevogner settes utenfor garderobene.

Blogginnlegg ...