Økt satsing på Selungene

Postet av Kongsvinger Svømmeklubb den 11. Okt 2017

Det er en stor overgang for mange å gå fra Pingvin til Selunge. Gjennom grunnkursene har barna lært å dykke, flyte og gli i et av de varme bassengene, men på Selunge skal de lære framdrift og så langt har det skjedd kun i det store bassenget. For de minste kan både temperaturen og den dype delen av bassenget være skremmende, og vi har flinke barn helt ned i femårsalderen.

For å gjøre overgangen enklere har vi opprettet et eget Selunge-kurs for yngre barn. Dette vil foregå i terapibassenget, og ha større fokus på lek for å lære inn fremdrift. Dette kurset holdes av svømmeskoleansvarlig Bente Ovlien og går kl 17.30 til 18.15 på onsdag.

Norges svømmeforbund sier det er vanlig å bruke flere omganger på å mestre Selungen, både fordi det er mye som skal læres og fordi det er en overgang til et større og kaldere basseng. Dette er siste grunnkurs, og etter Selungen følger videregåendekurset Sel, der det legges mer vekt på svømmeteknikk. Vi har i høst spesielt fokus på Selungen, og derfor har vi satt på to av våre mest erfarne instruktører: hovedtrener Christian Hesbøl-Bakken og Trine Beate Larsen. Vi tar også i bruk nye øvelser og investerer i nytt utstyr til disse kursene.

Har du spørsmål om Selungen? Kontakt Bente på e-post.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.